לפגישת ייעוץ 1800-210-210 call-us צרו קשר contact-us whatsapp-call

ניתוח אף

ניתוח אף נמצא בראש טבלת הניתוחים הנפוצים ביותר בימינו והוא נעשה בגלל שתי סיבות, אסתטית או רפואית. נכון להיום, הרבה אנשים שנכנסים לניתוח אף מסיבה רפואית כבר עושים שינוי אסתטי על הדרך. לפני ניתוח אף, חשוב להיפגש עם המנתח על מנת להציג בפניו את הציפיות ולהבין ממנו כיצד הוא ממליץ לעצב את האף מחדש.

ניתוח האף הינו ניתוח מורכב מאוד בעולם הכירורגיה הפלסטית למרות שהוא נשמע ניתוח פשוט, בעיקר בגלל שתפקידו הוא להכניס אוויר נקי לגוף, אך אין לשכוח שהוא גם האיבר הכי בולט אצלנו בפנים והמראה שלו משנה את כל תווי הפנים לטוב ולרע. לכן, ישנה חשיבות רבה באיזה מנתח כדאי לבחור, בניתוח אף המנתח לא צריך להיות רק מנתח טוב, הוא גם צריך להיות אומן בעל ראיה תלת מימדית עם ניסיון ומקצועיות שאין שני לו. כל זאת על מנת להגיע לתוצאה מעולה אשר לא תפגע בתפקיד הראשון של האף – הנשימה.

אמרנו כבר שניתוח אף יכול להיות רפואי או אסתטי וכמובן שילוב של השניים. כאשר ישנה מחיצה עקומה ולא סימטרית בין שני החללים של האף, ישנה אפשרות שיהיו בעיות של נשימה ואפילו של שינה בעקבות הכנסה והוצאה חלקית של אוויר. הפתרון האידיאלי הינו ניתוח אף רפואי על מנת לתקן את הסטיה של המחיצה. פה נכנסת נקודה חיובית לטובת המטופל, כאשר מבצעים ניתוח לתיקון סטיית המחיצה, הניתוח נחשב לניתוח רפואי ולא אסתטי, ולכן ישנה אפשרות שקופות החולים וחברות הביטוח בריאות ישתתפו במימון הניתוח.

במקרים בהם הצורך הינו אסתטי בלבד, מטרתו העיקרית של הפלסטיקאי היא ליצור מראה אף המתאים למבנה הפנים, ולהפחית משמעותית היווצרות של מראה אף מנותח או ממראה לא טבעי. אחד הדברים החשובים ביותר למנתח אף הוא לשמור על מראה הפנים האסתטי ולהעניק תוצאה טבעית עד כמה שניתן. מסיבה זו, על המנתח להיות אומן ופסל מוכשר על מנת לדמיין את התוצאה הסופית. כל ניתוח הוא שונה ומותאם אישית לכל מנותח.

את השינוי של האף לאחר הניתוח ניתן לראות במיידי לאחר הסרת החבישה. אך את התואה הסופית ניתן לראות רק לאחר שנה מיום הניתוח. האף משתנה ומתאים את עצמו למבנה השלד החדש שנוצר בעקבות הניתוח.

אצלנו ב״אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה״ רמת שביעות הרצון גבוהה במיוחד והניתוח הינו אחד הניתוחים הנפוצים שאנו עושים. רבים מהמנותחים שלנו הגיעו אלינו בעקבות ניתוח אף כושל שנעשה להן במקום אחר. אנו יודעים לתקן עיוותים מולדים או עיוותים שנוצרו מחבלות ותאונות.

אנו ממליצים לכם לבדוק טוב טוב מי המנתח שאתם עומדים מולו, מה הניסיון שלו ואפילו לבקש תיק עבודות. במקרה של ניתוח אף, המחיר ממש לא צריך לשחק תפקיד. הניתוח לא יקר מלכתחילה וחיסכון של אלף או אלפיים שקלים יכולים לעלות ביוקר ובנזק בלתי הפיך. זהו ניתוח מסובך ומורכב מאוד אשר דורש התמחות באזור האף. כמו שכבר צויין, למנתח דרוש ניסיון רב, כישרון ויכולת ראיה תלת מימדית ואומנות. אין לשכוח שאת האף לא ניתן להסתיר והתוצאה תהיה גלויה וחשופה תמיד.

ניתן לצפות בתמונות של ניתוח אף לפני ואחרי בקישור למעלה. את תיקיית התמונות לניתוח אף מיגנו באמצעות סיסמא על מנת לשמור ככל שניתן על פרטיות לקוחותינו.

כל התמונות לניתוח אף שאנו מציגים קיבלו אישור חתום בכתב של לקוחותינו. כל התמונות שמופיעות הינן אותנטיות ולא בוצע בהן שום עריכה מלבד הסתרה של סימנים מזהים.

על מנת לקבל את הסיסמא לפתיחת התיקייה יש ליצור קשר במספר 1-800-210-210. אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה תשמח להעניק לך שירות.

20 שאלות ותשובות לניתוח אף

מהו ניתוח אף?

ניתוח אף הוא ניתוח קוסמטי או רפואי. הניתוח נעשה על מנת לעצב את האף מחדש או על מנת לפתוח מחיצות סתומות, ניתן כמובן לשלב בין ניתוח רפואי לניתוח אסתטי על מנת לנצל את מעמד הניתוח.

הניתוח מבוצע בהרדמה כללית. ואת השינוי ניתן לראות מיד לאחר הורדת הגבס. תוצאה סופית מגיע רק לאחר שנה.

מתי כדאי לעשות ניתוח אף?

ניתוח אף אסתטי עושים כאשר אין פרופורציה בין האף לשאר הפנים או כאשר האף נראה גבנוני ולא סולד. יחד עם זאת, כל ניתוח פלסטי הוא הליך ניתוחי רפואי אשר יש בו סיכונים. חשוב לשקול את הליך הניתוח בכובד ראש ולהבין האם באמת יש צורך בו או שהרצון לעשות אותו נובע בעיקר מלחץ תדמיתי חברתי.

ניתוח אף רפואי עושים כאשר המחיצות לא סימטריות והן גורמות לנשימה לא תקינה. על הדרך ניתן להוסיף את הניתוח האסתטי ולנצל את המעמד.

האם אתם צרכים ניתוח אף?

כאשר מדובר בניתוח אף רפואי, הוא נעשה לרוב בהמלצת רופא. הניתוח הרפואי נועד כדי לתקן איזה פגם במערכת הנשימה, לרוב בגלל מחיצות עקומות. הפגם יכול להיות מולד או להתמפתח במהלך השנים, כמו כן הוא גם יכול להגיע עקב שבר שנוצר מגורם חיצוני כמו תאונה או חבלה.

כאשר יש בעיה רפואית באף, היא יכולה לגרום לנידודי שינה ולעייפות יום יומית מצטברת.

כאשר מדובר בניתוח אף אסתטי, הוא נעשה בעיקר בעקבות הרצון לשנות את התדמית ומבנה הפנים.

מאיזה גיל ניתן לעשות ניתוח אף?

ניתוח אף מומלץ לעשות רק לאחר גיל 17 אצל בנים וגיל 16 אצל בנות, כאשר האף מסיים לפחות 95% מהתפתחותו. הניתוח נפוץ מאוד אצל בני הנוער משני המינים.

מי מתאים לניתוח אף?

התפתחות השלד הגרמי והסחוסי של האף נמשך עד גיל שש עשרה ועל כן נהוג להמתין ולנתח רק לאחר שהושלם תהליך הגדילה. ניתוח אף נעשה לנשים וגברים כאחד. מתאים גם למי שרוצה לשנות את מראה האף וגם למי שיש בעיה בריאותית בדרכי הנשימה באזור האף.

מי לא מתאים לניתוח אף?

ניתוח אף הנו ניתוח לכל דבר והוא מבוצע על ידי הרדמה כללית ולכן אינו מתאים לכולם, ישנם מצבים אשר חל איסור לביצוע ניתוח אף:

חל איסור לעשות ניתוחי אף לנערות מתחת לגיל 16 ולנערים מתחת לגיל 17, מאחר שאפם עדיין נמצא בתהליך של התפתחות וגדילה. ישנם מקרים נדירים בהם כן ניתן לבצע ניתוח אף בגילאים קטנים יותר. כאשר המנותחים סובלים ממום מולד, אף א-סימטרי בולט או אף גדול מאוד. במצבים אלה ניתן לבצע ניתוח אף כדי למנוע להפחית מהמטופל גופני ונפשי.

מי שסובלים ממחלה קשה, אינם יכולים לבצע ניתוח אף בגלל הסיכונים השונים אשר עלולים להיגרם לבריאותם בעקבות ההרדמה הכללית.

אנשים הסובלים ממחלות כרוניות מסוימות, נדרשים להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל את אישורו לביצוע הניתוח.

מי שנוטלים כדורים בעקבות מחלה נפשית צרכים להימנע מניתוחי אף אסתטיים או כל ניתוח אסתטי אחר בגלל הספק הקטן שהנפש לא תוכל לעמוד בהליך ההחלמה ובשינוי שיווצר.

יש לשים גבולות ולדחות על הסף בקשות חריגות, העלולות לגרום לנזקים רפואיים או נפשיים למטופלת. גם אם המטופלת מתעקשת להתנתח, לא הכול זה כסף וישנה אתיקה רפואית שחייבים לעמוד מאחוריה.

למה כדאי לך להגיע לאלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה?

החלטתם לעשות את הניתוח אף, הגיע הזמן להיפגש עם מנתח פלסטי מומחה בתחום.

בפגישת הייעוץ, המנתח יבדוק אם אתם אכן צרכים לעבור ניתוח אף, תקבלו אינפורמציה מלאה על הניתוח, על הסיכונים והתועלות. תוכלו כמובן לראות תמונות של לפני ואחרי ותגיעו יחדיו לתיאום ציפיות.

בימינו, יש עשרות מנתחים בארץ, צוות ״אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה״ יהיה שם בשבילך מתחילת התהליך, יהיה שם בחדר הניתוח, ויהיה זמין עבורך בכל יום ובכל שעה גם אחרי הניתוח.

המנתחים שעובדים ב״אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה״ הינם פלסטיקאים כירורגים ברמה הגבוהה ביותר. כולם מנהלים או ניהלו מחלקות בבתי חולים נבחרים בארץ. כולם עם תעודות מהארץ ומהעולם ובעלי ניסיון רב ועשיר, מה שמפחית באופן משמעותי את האפשרות לסיבוכים.

חדרי הניתוח ש״אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה״ עובדים איתם משתמשים בטכנולוגיה החדישה ביותר, עם צוות אחיות ומרדימים ותיקים ומנוסים.

מהו הליך פגישת הייעוץ לניתוח אף?

כמו בכל ניתוח, ראשית צריך להגיע לפגישת ייעוץ עם הרופא המנתח. חשיבותה של שיחת ייעוץ טרם ניתוח אף רבה. בשיחה זו, המנתח שומע מה מפריע לכם מבחינת מראה האף ודרכי הנשימה ולאיזה סגנון אף סופי הייתם רוצים להגיע. הדגש העיקרי שהמנתח ידבר איתכם עליו הוא איך ליצור אף טבעי ופרופורציונלי לפנים, האף שהוא חלק מהאישיות שלכם, אשר בא להשלים את תווי הפנים לדוגמה: לפנים ארוכות נתאים אף מעט ארוך יותר ולפנים קצרות אף קצר יותר. אחת המטרות העיקריות היא לשמור על מראה אף טבעי עד כמה שאפשר אשר המנותח ירגיש איתו בנוח.

בגלל שאף מנתחים ברוב המקרים בגלל שיקולים אסתטיים, בפגישת הייעוץ המנתח בודק ובוחן את הפרופורציות החדשות שאמורות להתקבל לאף בתום הניתוח על מנת לתת המלצה איך כדאי לעצב אותו מחדש. בנוסף, המנתח בודק האם ישנה בעיה נוספת כלשהי באזור מחיצת האף אשר עלולה ליצור בעיות נשימה וזרימת אוויר תקינה בגלל הניתוח. כמו כן, תקבלו את כל האינפורמציה אודות הניתוח אותו אתם עתידים לעבור, כולל מידע אודות התוצאות הרצויות ואודות הסיכונים האפשריים.

מה צריך להכין ולעשות לקראת הניתוח אף?

לאחר שהגעתם להבנה עם המנתח הפלסטי לגבי ניתוח אף וקבעתם תאריך לניתוח, יש לעשות את הדברים הבאים בסדר כרונולוגי משלושה שבועות לפני הניתוח ועד לניתוח עצמו:

במקרה בו אתם לוקחים כדורים או ויטמינים על בסיס קבוע, צריך לדווח על זה לרופא המנתח, ישנם כדורים אשר יהיה חובה להפסיק לקחת עד הניתוח ואולי גם לאחריו. חובה להפסיק לעשן לפחות שלושה שבועות לפני הניתוח על מנת שלא יווצר מצב של דימום בלתי נשלט. כמו כן, יש להפסיק נטילת תרופות המדללות את הדם כשבועיים לפני הניתוח בדיוק מאותה סיבה.

יש לבצע בדיקת דם עדכנית לפני ניתוח. בנוסף, יש לבדוק את דרכי הנשימה העליונות והאם קימת חסימה של כניסת האוויר בשל סטיית מחיצה.

יש להכין בבית מראש כדורים לשיכוך כאבים, פדי גזה סטריליים ופלסטר מנייר ולהפחית חשיפה מרובה לשמש.

יש להיות בצום מוחלט כשמונה שעות לפני הניתוח. לחפוף שיער ולנקות היטב את הפנים במועד הכי קרוב לניתוח וללבוש חולצה מכופתרת מלפנים.

יש להגיע לחדר הניתוח ללא תכשיטים, ללא איפור וללא לק על הציפורניים כשעה לפני מועד הניתוח.

יש להסדיר תשלום לפני תחילת הניתוח בצורה שנקבעה מראש ולדווח למרדים על רגישות לתרופות, נטייה לדימומים, קשיי נשימה ומחלות כגון: אסטמה, שיעול כרוני וכו׳.

בהגיעכם, מנהלת שרות הלקוחות של "אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה" תקבל אתכם ותלווה אתכם לחדר הקבלה. בחדר הקבלה, תבצענה האחיות בדיקת לחץ דם וחום ותמלאנה את פרטיכם בתיקכם האישי. בגדיכם יוחלפו בחלוק כחול. הרופא המרדים ייפגש איתכם ולאחר מספר שאלות והסבר, יחתימכם על טופס הסכמה להרדמה.

בשלב זה, תתקיים פגישה נוספת בינכם לבין הרופא המנתח, יובהרו השאלות האחרונות, הרופא המנתח יסמן את האזורים המיועדים לניתוח ויצלם אתכם.

האם ניתוח אף נעשה בהרדמה מלאה?

ניתוח אף יבוצע לרוב בהרדמה כללית, ישנם מנתחים אשר מבצעים ניתוח אף בהרדמה מקומית עם טשטוש עמוק מה שגורם לחוסר תחושה מוחלט. ההרדמה מאפשרת למנתח תנאים אידיאליים לביצוע הניתוח. הניתוח נמשך פחות או יותר כשעתיים ומטרתו לעצב את שלד האף. בניתוח ניתן לתקן את הגבנון של האף, להצר את הנחיריים ולעצב את קצה האף על ידי שינוי מבנה העצמות והסחוסים.

כיצד מתבצע ניתוח אף?

ניתוח אף מתבצע באחת משתי השיטות הבאות: השיטה הסגורה, אשר מבוצעת ללא כל חתך חיצוני בכלל, והשיטה הפתוחה שנעשת על ידי חתך חיצוני קטן מתחת לאף, באזור שבין הנחיריים.

כאשר מבצעים ניתוח אף בשיטה הסגורה, המנתח מבצע חתכים פנימיים בתוך חלל האף דרך הנחרייך בלבד ולכן הצלקות שנשארות הן נסתרות בתוך האף ואינן נראות לעין מבחוץ. כמו כן, זוהי השיטה הנפוצה ביותר. בשיטה זו ניתן לבצע ניתוח אף רפואי כמו תיקון המחיצה ויישורה ולא רק אסתטי.

כאשר מבצעים ניתוח אף בשיטה הפתוחה, המנתח מבצע חתך קטן באזור הנחיריים מתחת לאף, בשיטה זו נשארת צלקת קטנה בתחתית האף, ברוב המקרים צלקת זו נעלמת במשך הזמן. רופאים משתמשים בניתוח אף פתוח רק כאשר המקרה באף סבוך ומורכב. בשיטה הפתוחה יש לבחור ברופא מיומן ומקצועי בגלל רמת המורכבות שלו. גם בשיטה זו ניתן לבצע ניתוח אף רפואי כמו תיקון המחיצה ויישורה ולא רק אסתטי.

בשתי שיטות הניתוחים, שלד האף נחשף, כמו כן חושפים גם את עצמות האף והסחוסים. את כל מבנה האף משנה הרופא המנתח לפי הצורך. את השלד חושפים על ידי מרווח שיוצרים בין העור ובין הסחוס והעצם. לאחר שהמנתח חושף את השלד, הוא יכול להתחיל לעצב אותו מחדש על מנת להגיע לתוצאה הרצויה. את הרקמה של הסחוס המנתח מוריד באמצעות שיוף, במידת הצורך המנתח שובר את העצם ולאחר מכן משנה את מיקומה או מוסיף סחוס במקומות שצרכים נפח. הסחוס נלקח לרוב מאזורים אחרים באף.

כאשר מסיים המנתח לעצב מחדש את האף, הוא משיב את עור המטופל למקום ותופר בעדינות. רוב המנתחים משתמשים בתפרים נמסים ולכן אין צורך להסיר אותם.

גם בשיטה הפתוחה וגם בשיטה הסגורה, המנתח יוצר מרווח בין העור לבין השלד. כמו כן, בניתוח אף פתוח הרווח גדול באופן יחסי, בין מסגרת האף לעור, בניתוח אף סגור נוצר רווח קטן יחסית, לכן המנתח צריך לבצע את הניתוח בחלל צר שיוצרים על ידי מכשירים זעירים. בסוף התהליך המנתח מקבע את האף על ידי גבס. מטרת הגבס הינה לתת לאף את האפשרות לחזק את הצורה החדשה שלו. ישנם מקרים בהם שמים בתוך הנחיריים סוג של תחבושות הדומות לטמפונים, תפקידם לייצב את מבנה האף החדש והם גם בעלי כושר ספיגה במקרה של דימום קל. את הטמפונים שולפים לפי הנחיית המנתח ולפי המועד שהוא ביקש. כמו כן, את הגבס משאירים עד לביקורת אצל הרופא המנתח, פלוס מינוס 10 ימים מתום הניתוח.

האם ניתן לשלב ניתוח אף עם ניתוחים נוספים?

ניתוח אף ניתן לשלב ביחד עם ניתוח סנטר על מנת להגיע לתוצאה מושלמת של מבנה הפנים. ישנם מקרים שבהם למנותח ישנו סנטר קטן או סנטר שקוע אשר לא מתאים למבנה הפנים. במקרים כאלה, מנתח בעל ראיה אומנותית ותלת מיימדית יוכל להמליץ גם על ניתוח סנטר אשר נעשה על ידי החדרת שתל סיליקון קשיח באופן חד פעמי או על ידי הזרקת חומצה היאלורונית שרצוי יהיה לחזור עליה כל כמה חודשים. כמובן שזה לא לכל אחד וזו המלצה אינדיוידואלית לפי מבנה הפנים. רוב האנשים שעוברים ניתוח אף לא עושים איתו גם ניתוח סנטר.

כמה זמן נמשך ניתוח אף?

ניתוח אף נמשך בסביבות השעתיים פלוס מינוס, אך לפעמים יש להישאר אשפוז לילה לצורכי השגחה. הכל תלוי ברופא המנתח ומה שהוא מחליט. ניתוח אף הוא פיסול אומנותי, ככל שהמנתח יהיה מקצועי ומיומן יותר, ככה יהיו פחות סיבוכים, הניתוח יהיה קצר יותר והסיכוי להישאר ללילה ירד משמעותית.

אז מה קורה אחרי ניתוח אף?

לאחר ניתוח האף, המנתח מגבס את האף על מנת שלא יאבד מצורתו החדשה, את הגבס יש להשאיר פלוס מינוס 10 ימים, עד לפגישת הביקורת. כמו כן, בקדמת האף מניחים גם פד גזה על מנת שיספוג את הדם בצורה יעילה בימים הראשונים שלאחר הניתוח. את הפד גזה ניתן להוריד לפי הוראות הרופא המנתח לאחר יומיים שלושה.

הימים הראשונים אינם נוחים, לאחר הניתוח נשארות לרוב בצקות, נפיחות, קשיי נשימה ושטפי דם באזור העיניים והלחיים. בסוף ההתאוששות ניתן לחוש בכאב קל, את הכאב ניתן להעביר באמצעות כדורים משככי כאבים. כמו כן, ייתכנו גם תחושות נוספות כמו: רגישות יתר, גירודים באף, שינוי בקול והפרשה של נוזלים, רוב התופעות חולפות לרוב לאחר מספר ימים עד כמה שבועות.

ביום, יומיים הראשונים לאחר ניתוח האף רצוי להקפיד על מנוחה. ניתן ורצוי שלא להעביר את היום בשכיבה במיטה חוץ מבשעות הלילה, אך גם לא לעשות פעילות מאומצת, לא להתכופף ולהוריד את הראש כלפי מטה. כאשר שוכבים, יש לשכבר בזווית של פלוס מינוס 45 מעלות. בנוסף, מומלץ לקחת משככי כאבים כל שש שעות גם אם לא מופיע כאב ממשי. כמובן שאין סיבה לקום בלילה לקחת משככי כאבים אם לא צריך. כל זאת על מנת שהדימום לא יוחמר.

כמו שכבר ציינו, בימים הראשונים שלאחר ניתוח האף ישנה אפשרות סבירה שתיווצר נפיחות באזור העפעפיים, ישנם מקרים בהם הנפיחות בעיניים תביא למצב בו לא יהיה ניתן לפקוח את העיניים, לגבי מצב זה, אין סיבה להיכנס ללחץ, הנפיחות תחלוף בהדרגה ותרד לאזור הלחיים ואפילו תוכל להגיע לצוואר עד שתעלם. לרוב הכתמים הכהים ושטפי הדם אשר יתמקמו באזור שמסביב לעפעפיים פשוט יעלמו בהדרגה בשבוע הראשון שלאחר הניתוח.

לפי הוראת המנתח ובהסבר מקדים, במצב בו הפדים נהיים אדומים צריך להחליפם. לאחר יומיים – שלושה, כשהדימום מפסיק, ניתן להסיר את הפדים לחלוטין. במידה וההפרשה ממשיכה, יש לנגב אותה בעדינות. כמו כן, אסור לנקות את נחירי האף ואסור לנשוף דרך האף בחוזקה.

במקרים בהם מופיע חום או דימום משמעותי, צריך לדווח על כך לרופא המנתח כמה שיותר מהר על מנת להיות במעקב ולראות שאין החמרה במצב.

לאחר פלוס מינוס 10 ימים, בפגישת הביקורת, המנתח מסיר את הגבס ועל פי שיקול דעתו הוא גם יוכל להוריד את שאריות התפרים מאזור הנחיריים. לרוב לא צריך לגעת בתפרים כי הם ממיסים, יש לזכור שלבד אסור לגעת ולהוציא את התפרים. לאחר הורדת הגבס ישים המנתח פלסטרים מיוחדים לחמישה ימים נוספים. לאחר הסרת הגבס, האף עדיין ישאר נפוח ואפילו יכול להיות שהנפיחות תגבר.

כעבור שבועיים, ניתן לחזור לפעילות שיגרתית ללא ספורט או משחקי כדור. עדיין יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת למשך חודש. יש להפחית חשיפה לשמש, לשים כובע ולהשתמש בקרם הגנה על מנת לאפשר להצטלקויות להגיע למצב האידיאלי ועל מנת שלא יווצרו כתמים חומים. לגבי משקפיים, מומלץ לא להניח על האף כלום במשך חודש על מנת שהתוצאה תשמר. כמובן, כל משחקי הכדור וכל פעילות אשר יכולה לפגוע באף מחוץ לתחום למשך כשלושה חודשים לפחות.

יש לזכור שהשינויים באף ימשכו כשנה פלוס מינוס עד שכל הנפיחות תרד. בהתחלה השינויים מאוד גדולים אך בהמשך השינויים מאוד מינוריים.

האם ישנן תופעות לוואי וסיבוכים בניתוח אף?

ישנן מספר תופעות לוואי וסיבוכים שעלולים להתרחש בעקבות ניתוח אף. בעבר, הסיבוכים שהיו אחרי ניתוחי אף היו מאוד נפוצים, אך נכון להיום עם כל הטכנולוגיה והניסיון שנצבר הסיבוכים עפכו להיות מאוד נדירים. כאשר בוחרים מנתח פלסטי מומחה לניתוחי אף תוכלו להפחית את הסיכונים באופן משמעותי. חשוב לציין שתופעות אלו הן טבעיות ועתידות לחלוף במהלך תקופת ההחלמה, כמו כן ניתן גם לטפל בחלקן על ידי פעולות פשוטות:

לאחר ניתוח האף ינשם מצבים בהם המנותח יכול לאבד חלק מהתחושה שבאפו או אפילו מבעיה קלה בחוש הריח והפרעות בדרכי הנשימה בעקבות מחיצת אף שאינה ישרה, בגלל הרחבת הקונכיות שבאף או בעקבות ניתוח גדול ולא תקין באף.

סיבוכים בעייתיים, כמו זיהומים או דימומים חזקים, הינם מצבים נדירים מאוד. במידה ומתחילים לראות תסמינים יש מיד להתייעץ עם הרופא המנתח.

אי השגת התוצאה הרצויה, בעקבות תגובה שלא ניתן היה לצפות מראש, באזור רקמות האף. נחשב למקרה נדיר אך קיים.

מצב בו נוצר שינוי ביחס החללים של האף או אפילו סחוסים שהורחקו יתר על המידה. לרוב נעשה כאשר המנתח לא מומחה וללא נסיון רב בניתוחי אף.

חוש הריח יכול להיפגם ויכולה להיווצר נזלת מרובה, מצבים אלה יכולים להיות זמניים או תמידיים. לא ניתן לצפות מראש וקיים חשש.

בניתוחים רפואיים הכוללים הזזה של המחיצה, עלול להיווצר חור בתוך המחיצה. נדיר מאוד.

זיהום או דימום באזור האף, לרוב יכול לקרות למי שלא אומרת את האמת לגבי עישון או מדללי דם. לכן בניתוח אף חובה להפסיק לעשן שלושה שבועות לפני הניתוח.

בעיה בניקוז דמעות, יכול להביא למצב של דמעות יתר או מחסור בדמעות.

כאשר מנתחים את האף יותר מפעם או פעמיים, מתחיל להיווצר מצב שהאף נראה מנותח. רצוי לבחור מנתח עם נסיון רב וראיה אומנותית תלת מימדית על מנת שהניתוח יצליח בפעם אחת.

מה מותר ומה אסור לעשות לאחר ניתוח אף?

כשבועיים מיום ניתוח האף, אסור לשים משקפיים על גשר האף, מומלץ מאוד להימנע מקינוחי אף. בנוסף, רצוי להפחית משמעותית חשיפה לשמש למשך כשלושה חודשים מיום הניתוח.

ההחלמה העיקרית שלאחר ניתוח האף נמשכת פלוס מינוס עשרה ימים. ביומיים הראשונים שלאחר ניתוח האף ישנו כאב ותחושת חוסר נעימות הנגרמת מהטמפונים שתקועים בנחיריים אשר מקשים על הליך נשימה תקין. מומלץ לקחת משככי כאבים כל שש שעות גם אם לא ממש כואב.

ברוב ניתוחי האף, תיווצר נפיחות בכל אזור האף ואפילו בעפעפיים. נפיחות זו תרד בהדרגה לאחר כשבוע. כל האזור של האף יהיה רגיש לתקופה מסוימת, ישנם מקרים בהם הרגישות עלולה להימשך גם שנה מיום הניתוח. לאחר ניתוח אף, יש לשכב לישון עם ראש מורם בזווית של כארבעים וחמש מעלות פלוס מינוס, על מנת להפחית באופן משמעותי את הלחץ באזור המנותח, את הדימום ואת הנפיחות.

אין לשחק במשחקים אשר עלולים לפגוע באף במשך שלושה חודשים לפחות.

רצוי שלא להתכופף ולא להתאמץ בימים הראשונים שלאחר הניתוח.

כאשר הפדים מאדימים יש להחליפם, הסבר יתקבל מהמנתח לפני השיחרור. כעבור כיומיים שלושה, כשהדימום מפסיק, ניתן להסיר את הפדים לחלוטין. אם ההפרשה ממשיכה, יש לנגב אותה בעדינות. כמו כן, אסור לבצע ניקוי הנחיריים ולא לנשוף בחוזקה דרכם.

האם נשארות צלקות לאחר ניתוח אף?

ניתוח פלסטי באף מתבצע לרוב דרך הנחיריים והכל נעשה בתוך האף, לכן ניתוח אף רגיל לא מותיר צלקות חיצוניות. כאשר מבצעים ניתוח אף פתוח בעקבות ניתוחים חוזרים או שינוי צורה של קצה האף, תשאר צלקת קטנה חבויה בין הנחיריים. לרוב לא ישאר זכר לצלקת לאחר שנה.

אחרי ניתוח אף, מתי אוכל לחזור לפעילות מלאה?

לאחר כעשרה ימים מיום הניתוח, אפשר לחזור לפעילות שיגרתית. כמו כן, פעילות מאומצת כמו סוגי הספורט השונים אפשר יהיה לחזור לעשות רק לאחר כחודש מיום הניתוח.

את התוצאה הסופית והמראה הקבוע של האף אפשר יהיה לראות רק אחרי שנה מיום הניתוח. כל זה בגלל שלאחר הניתוח נשארת נפיחות באזור האף אשר הולכת ויורדת עם הזמן.

יש לך שאלות נוספות לגבי ניתוח אף?

צוות חברת "אלונה שכטר – פלסטיקה ואסתטיקה" כאן בשבילך לכל שאלה. נשמח להעניק לך שירות וחוויה שלא תשכחי. מוזמנת ליצור איתנו קשר כבר עכשיו במספר 1800210210.

המאמר נכתב בעזרת רופאים מומחים בתחום הכירורגיה הפלסטית ומנתחי אף בכירים. מנתחים בעלי ניסיון רב החברים באיגוד הרופאים בישראל.

קראו עוד בבלוג שלנו

post-image
מדוע שנרצה לבצע תהליך הוצאת שתלים מהחזה?

עם ניתוח הגדלת חזה, נשים יכולות להשיג את גודל החזה שתמיד רצו - בבטחה וביעילות. אבל למרבה הצער, הסיפוק שמגיע עם ההליך, לא תמיד מחזיק...

להמשך קריאה
post-image
חושבים על ניתוח מתיחת פנים? היכנסו וקראו

אין צורך להתפשר על מראה מבוגר, למרות שהתבגרתם. עם המנתחים הפלסטיים המיומנים בקליניקת אלונה שכטר בע"מ, תוכלו לנטרל את השפעות הזמן ולהחזיר את המראה הצעיר...

להמשך קריאה
post-image
מתי מתעורר הצורך בניתוח מתיחת בטן היקפית?

מתיחת בטן היקפית פותחה כדי לטפל בעור התלוי הרופף של הבטן, המותניים, הגב התחתון והישבן אצל נשים וגברים. בקליניקת אלונה שכטר בע"מ, שמתמחה בניתוחים פלסטיים...

להמשך קריאה

דימוי גוף, קבלת החלטות ואהבה עצמית הם נושאים שמדברים אלייך?

הירשמי לניוזלטר שלנו ותקבלי
icon

סיפורים אישיים של נשים

icon

מאמרים בנושאי דימוי גוף, השפעת הזמן על הגוף שלנו ומודלים לקבלת החלטות

icon

מבצעים והצעות מיוחדות

מלאו פרטים